Followers

Monday, May 10, 2010

Counting the days ..

Waaa ... arini dah ari Selasa nokk .. sok ari Rabu .. luse Khamis .. tulat Jumaat .. tonggeng Sabtu ... Huwaaa ... macam la korang tak taw hari kan .. tp tu bukanla point sbnrnya .. point yg sbnrnye ialah aku tgh kira hari nie .. sabtu nie dah nak balik Ipoh antor Alif duk dgn Tok Ma die .. pasni .. tinggal la aku & hubby jer kat umah .. sunyi la life aku nanti .. mesti aku rindu jerit pekik si demok tue .. huwaaaa .. i will mish u much la Dak Demok ..

Lepas dah antor Alif nanti .. aku & hubby akan balik Ipoh tgk die 2 minggu skali .. tu pun kalo aku leh tahan la .. silap aribulan .. every week aku balik Ipoh .. tak cayer .. tgklah nanti .. eee ..cedeynye nak bpisah dgn dak demok nie .. pasni takde lah dgr lg die menjerit tgh2 malam sbb tak sabar nak menyusu ( Alif mmg sgt garang bile tem die nak menyusu .. lambat sket die ngamuk siap jerit kuat2 tak kira siang malam ) .. takde la dpt tgk die wat muke2 comey tue slalu ..



alahai anak ibu .. nampaknye lepas raya nanti la baru kita dapat duk same2 balik yer sayang .. sbb ibu dah janji dgn Tok Ma yg ibu akan amik Alif balik duk ngan ibu paling awal pun lepas raya .. paling lewat pun ujung tahun nie .. rindu la ibu kat Alif nanti .. nanti Alif pun rindu ibu jugak yer .. huhuhu ..

andai dapat ku putar masa .. nak je aku lambatkan hari yg berlalu ..

6 comments:

  1. nape hntr kat kg x cari pengasuh dekat2?

    ReplyDelete
  2. perjanjian dgn my mom mase alif masih dalam perut lagik .. almaklumlah..cucu sulung .. neneknya teruja sgt nak jaga .. takpelah .. utk sementara je kan ..

    ReplyDelete
  3. jue...hmm..takut nanti dia manja dgn nenek.budak manja dgn nenek ni lain mcm skit perangai sbb orang tua suka ikut je ape budak nak.takyah carik jauh...ni ha anak buah aku ni.ade ke tgh2 mlm tido nangis carik nenek,sakit carik nenek,nak tido kalau blh nak nenek..mandi nak nenek buat..atau nenek tgk pun jadi lah!padahal jumpa maknye hari2...haru!

    ReplyDelete
  4. anak aku duk ngan mak aku smpi umo die 7-8 bulan jer syima .. belum sempat nak mintak pape .. so takde masalah kut .. lagipun aku terpaksa tinggalkan die sementara aku dapat tukar unit .. keje aku skang byk kene outstation..so tak sesuai kut nak jaga die wat mase nie .. so biarlah mak aku jagakan dulu .. :)

    ReplyDelete
  5. makasih dah share

    salam kenal dari http://aby-umy.blogspot.com/

    kalau ada waktu singah lah ke blog aku?? :)

    ReplyDelete
  6. salam ziarah...
    alahai, ciannya kene berjauhan ngan anak....
    mmg tak sggup rasanya...
    sob sob sob...

    ReplyDelete