Followers

Monday, June 29, 2009

On Diet

Huh..penat gilerrr aku rase..
start dari smalam..smpi la arini..
keje aku tak abes-abes.....
badan pun rase dah lenguh2...
smpi makan pun xde selera dibuatnye...penat sgt..
nape ekk..??faktor usia ker or kumpulan x-factor...??hahaha
......
aku rase aku penat sbb aku tak makan..
so sumber tenaga takde dalam badan..
nak wat camnekan..aku skang tgh dalam rejim diet..
skang ni aku cume makan bekpes n makan malam seawal jam 7.30(slps maghrib)
slebihnye aku juz makan buah2an..n byk minum air masak jer..
......
aku tergerak ati nak diet sbb aku rase..badan aku dah makin kembang..
byk baju yg dah sendat2...suar pun same..
masih boleh dipakai..cume..nampak seksa la sket..
nak2 laki aku skang ni slalu panggey aku dak gemok..
sakit ati aku ni taw..die gemokk aku tak cakap ape pun..hahaha
tp hakikatnye..badan aku skang mmg smakin chubby..
berat aku mase kawen..55kg..skang dah cecah 60kg..
dalam mase 4 bln je..aku naik 5 kg..nampak cam sket..tp hampessss..!!!
aku kalo bley nak la berat bawah 60kg..
kalao nak harap berat asal aku 3 thn lepas (49kg)..susahla kan..
dgn rutin keje aku yg kene slalu outstation ni..
pastu duk hotel...tido bilik ekon..makan sedap2..susah la nak diet..
tp aku dah motivate diri aku ..aku nak jugak kurus balik
paling tidak pun nk dapat balik berat 55kg..
aku nie kan rendah jer org nye(160cm)..so kalo debab2 ni tak sesuwai la kan.
.......
selain kurangkan makan..
aku skang dah start rajin aerobik balik..
takpun menari poco-poco..sekurang2nye kuar gak peluh..btol tak..???!!
so ..skang ni aku target dalam tempoh 2 bln..aku akan susut balik..
hopefully lorrrr...ni tgh disiplinkan diri la nie..
arini ..pagi td aku makan sikit nasik goreng yg Kak Ros bawak..
lunch tadi aku juz minum air limau jer..++sikit ais..huhu
malam ni aku cadang nak makan buah2 yg aku beli smlm kat Alamanda..
buah belimbing, anggur n" tempe goreng"(disyorkan oleh Kak Ros)
(tempe kan dari kacang soya..baik utk kesihatan)
......
so..kawan2 sume..doa2kan lah aku berjaya
n smoga aku dapat mencapai target aku..
InsyaAllah..




1 comment:

  1. yeahhh..
    chaiyuk2 jue!!!
    jom kita diet sama2
    hehhee...

    ReplyDelete